Avium

Flying coaster. Thema: vrijgezelle vogelwetenschapper en uitvinder die wilde kunnen vliegen als een vogel.Vanaf het stadje kun je het huis zien liggen. Links van het huis zie je de lifthill en de ingangen (family lanesingle rider). We volgen de family lane.We komen bij de achterkant van het huis. De normale wachtrij gaat binnen via de keukendeur, de single riders via de hobbykamer.
In de keuken is ook de kooi van een zelfdzaam vliegend konijn.

Beide wachtrijen eindigen in de eetkamer waar, naast een grouper en een kooi met vogels, ook vogelwetenschapper Bill Irdy aanwezig is. Hij heet de bezoekers welkom en wenst ze veel plezier in zijn vogelvlucht-simulatie in het Engels. Ook vertelt hij hoe het komt dat de vogels met elkaar kunnen praten in mensentaal (blikseminslag) en waar hij de bijzondere vliegende dieren als het vliegend konijn tegenkwam). Uiteraard hangen overal, ook hier, schilderijen en wetenschappelijke tekeningen van vogels.


We lopen de eetkamer uit...


.. en belanden in de woonkamer, waarBill het station heeft gebouwd.


De zithoek bevindt zich aan de andere zijde. Bills werkkamer wordt ook gebruikt als controlekamer voor de achtbaan.

Martijn Mostert was zo aardig om deze 3D-impressie/ onrides te maken. Natuurlijk enigzins anders ivm G-krachten en dergelijke!


We vertrekken voor een vlucht door de bossen.
We vertrekken voor een vlucht door de bossen.

... via twee inversies...


... door een grot...


... via een bocht om een rots...


We vliegen nog een stukje door het bos....


...en rijden het huis weer in....


.. in de woonkamer stappen we weer uit.


Na het uitstappen lopen we via de woonkamer...
... en de hal met vliegende otter (en trap naar opberg- en personeelsruimtes boven) via een paadje weer het plein op.


De baan bevat grote airtime-heuvels, een inline twist, een side winder, een spiraal en vele gebankte bochten. Geen loopings: vogels doen dat niet.

  1. Keuken
  2. Eetkamer met Bill Irdy die idereen welkom heet, ook een grouper aanwezig
  3. Berghok met volière met diverse vogels die met elkaar praten
  4. Woonkamer (in- en uitstap)
  5. Werkkamer/ controlekamer
  6. Zithoek
  7. Hal ,weer volières
  8. Trap, niet toegankelijke voor publiek maar wel in gebruik als personeeltrap naar kantine op eerste verdieping,

Bill Irdyl is een vrijgezelle vogelwetenschapper die zich in XXXX in een villa aan de rand van Quebec in een villa vestigde. Hij wilde dolgraag graag met zijn vogels praten. Op een dag, na een grote donderbui, gegonnen zijn vogels plots te praten. Niet nagepraat, maar complete zinnige verhalen. Vlederik heeft -uiteraard- ook allerlei alleen bij hem bekende vogels in zijn collectie als de eekhoornvogel, het gevleugelde konijn en de otterlijfvogel.

Eigenlijk wilde hij ook zelf ervaren hoe het zou zijn om, zonder voertuig om je heen, te kunnen vliegen. Hij wilde dat kunnen doen vanuit zijn woonkamer, en als vrijgezel kon hij natuurlijk doen wat hij wilde. Zijn vogelvriendjes hielpen hem om de perfecte vliegervaring te creëren.

Het huis (station) staat bewust op deze plaats, zodat het bijdraagt aan het stedelijke gevoel van het stadje. Nadeel van een flying coaster is natuurlijk het vele staal. Mede daarom de vele bomen om de baan heen.

Terug naar overzicht   Alle eftelingplannen