De Rechtstaat: logo, nieuwjaarskaart

Samen vormden Michaël Gabriël (rapper) & Chesron Sminia (zanger) het vrolijke duo 'De Rechtstaat'. Met een combinatie van vlotte, elektronische beats, kekke outfits en woorden vól leven wisten ze er iedere keer weer een geweldige belevenis van te maken. Het bleek nog niet zo eenvoudig om juridische vormtaal te gebruiken, terwijl het toch zou passen bij een vrolijk en dynamisch duo als De Rechtstaat. Ook al spreek thet duo altijd van 'de' Rechtstaat, uiteindelijk toch gekozen om dit niet in het logo te verwerken. Gewoonweg omdat dit logo fraai is en werkt.

Het gekozen, strakke, eenvoudige logo bleek zeer goed te werken in uiteenlopende situaties: heel klein in bijvoorbeeld videoclips, of juist heel groot in voetbalstadions. Arjen werd ook gevraagd om een nieuwjaarskaart te ontwerpen. Een suggestie om in de tekst 'spetterend' te gebruiken, in combinatie met het excentrieke jasje van Chesron en het vrolijke karakter van De Rechtstaat, triggerde Arjen om een visueel intens kaartje te maken, vol splashes.

De Rechtstaat logostudies en uiteindelijke logo De Rechtstaat nieuwjaarskaartje De Rechtstaat logo op fiets, skateboard, smartphone De Rechtstaat, toepassing logo-lettertype op shirts De Rechtstaat logo op EO-jongerendag

Meer items in de categorie 'Huisstijlen'

Naar boven